Bucuria începutului de sarcină

 

Bucuria inceputului de sarcinaCâtă bucurie este în viața unei familii atunci când testul “ barza “ arată două linii, semnificând prezența unei sarcini! De obicei, după un prim moment emoționant, apar foarte repede și primele incertitudini sau întrebări.

Dintr-o dată viața femeii se schimbă.
Este posibil să apară somnolența, se poate modifica mirosul sau gustul , urinările devin frecvente, zâmbetul de dimineață poate fi înlocuit de grețuri și vărsături, care, dacă sunt severe, alterează starea generală.Ingrijorarea vine de la faptul că viitoarea mămică se întreabă dacă ceea ce i se întâmplă afectează bebelușul în formare.
In mod categoric, răspunsul este că toate aceste simptome de debut al sarcinii NU afectează embrionul în nici un fel, indiferent cât de severe sunt ele.
Pot fi ele prevenite? Din nou raspunsul este NU.
Pot fi ele tratate? Unele simptome (greața, vărsăturile) DA pot fi influențate de tratament.
Simptomele care ar trebui să ne îngrijoreze în primele trei luni de sarcină sunt în primul rând, HEMORAGIA, iar în al doilea rând DUREREA PELVINA.
Hemoragia vaginală, indiferent de cantitate, reprezintă un semnal de alarmă major.
Poate avea mai multe cauze:
*dezlipirea sacului gestațional
*începutul unui avort
*sarcina extrauterină
*sarcina oprită in evoluție
*mola
și impune efectuarea unui control ginecologic.
Durerea pelvină este mai puțin îngrijorătoare, dar cu ocazia vizitei lunare la medic puteți să discutați eventualele ei cauze.
Nu uitați că fiind gravidă, trebuie să beneficiați de ajutorul unui medic ginecolog, care să vă monitorizeze până la naștere. Luarea în evidență a unei sarcini este de recomandat să se facă în primele trei luni de la debutul ei, de preferat cât mai precoce.
Vă doresc o sărbătoare de 8 Martie plină de zâmbete !

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 4 =