Când se declanşează travaliul?

Cand se declanseaza travaliulDacă vă aflaţi in trimestrul trei de sarcină trebuie să ştiţi care sunt semnele ce prevestesc începutul naşterii:

– Eliminarea dopului gelatinos ce are loc cu 1-2-3 zile înainte de a începe naşterea;

– Pierderea lichidului amniotic denumita popular “ruperea apei”, reprezintă cel mai evident semn că femeia trebuie să sune de urgenta medicul si să meargă la spital;
– Începerea contracţiilor, din ce in ce mai dese si mai puternice. La început contracţiile se succed la un interval de 10-15 minute, apoi devin mult mai dese. O contracţie durează 30-60secunde. In timpul contracţiilor, înafara durerii, viitoarea mămică simte uterul întărit ca o piatră. Dacă aceste contracţii sunt cele care arata începerea naşterii ele se succed in mod ritmic contracţie-relaxare- contracţie -relaxare… si nu încetează. Daca după 1-2 ore contracţiile nu s-au oprit spontan este cazul să vă prezentaţi la spital pentru un consult.

Travaliul se va declanşa imediat după succesiunea semnelor enumerate mai sus si poate dura aproximativ 8-12 ore. Bineînţeles există si excepţii care nu se încadrează in aceste limite.

Naştere uşoara!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 + 7 =