Un fel de CV

24 de ani de experienţă cu o medie anuală de 120 de naşteri şi 250 de operaţii pentru diverse afecţiuni

Am ales această specializare pentru a continua tradiţia familiei şi din dorinţa de a ajuta femeia, din placerea de a fi aproape de oameni. Recunosc că este o profesie solicitantă, deoarece înafara programului alert, mai sunt şi nopţi nedormite, week-end-uri sau vacanţe compromise, sărbători alături de cei dragi….celor internaţi.

 

Background copii 2

Nu m-am lăsat descurajat în această alegere nici de orarul extrem de haotic, nici de condiţiile -departe de ideale – de muncă, de stresul sau obligaţia de a fi capabil să rămâi calm şi să poţi lua deciziile bune în cazurile de urgenţâ.

Am ales să mă ocup de femei pentru că în această ramură am de-a face cu mai multe aspecte esenţiale ale societăţii: sexualitate, naştere, handicap, boală, viaţă, moarte.

 

 

Crisan Only fond alb

M-am nascut in Timişoara, în acelaşi spital în care lucrez şi în prezent. Am absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “ Victor Babeş” din acest oraş în 1990, pentru ca un an mai târziu să devin membru al colectivului didactic din cadrul acesteia, în prezent având titlul de Şef lucrări. În anul absolvirii am început specializarea în Obstetrică – Ginecologie tot la Spitalul Clinic Nr. 5 Timişoara (“Clinica Odobescu“) devenind medic specialist din anul 1995. Titlul de medic primar în Obstetrică – Ginecologie l-am dobândit în anul 2000, iar din 2002 sunt Doctor în Medicină, după susţinerea tezei cu titlul “Explorarea circulaţiei sanguine la fătul normal şi hipotrofic prin ecografie Doppler“. Toată activitatea medicală mi-am desfăşurat-o la Spitalul Clinic Nr. 5 Timişoara (“Clinica Odobescu”), care acum face parte din Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă, iar din anul 2006 am funcţia de Şef de secţie Obstetrică – Ginecologie. De-a lungul timpului, am efectuat mai multe cursuri de perfecţionare/specializare în străinătate şi în ţară, adăugând experienţei profesionale şi competenţe în Ecografie obstetricală şi ginecologică, Diagnostic prenatal şi Chirurgie endoscopică (laparoscopii, histeroscopii) în Ginecologie.

 

Mă motivează faptul că totul evoluează extrem de rapid, că ce am învăţat în facultate este demult depăşit, iar nevoia de formare şi învăţare a tehnicilor noi este constantă.

Mă bucur să constat că, de când am ales această meserie, societatea noastră a evoluat, există mai multa dorinţă de cunoaştere, de a fi informat, un interes pentru sănătate, o atenţie crescută faţă de persoana proprie.

Raportat la ideea pe care o aveam la început despre această specializare, îmi dau seama că se deschid foarte multe direcţii în care te poţi afirma. Este o continuă provocare pe care o accept cu interes.

Sunt binevenite pacientele pentru consultaţii legate de orice problemă în domeniu la cabinetul privat, care dispune de echipament modern, permiţând realizarea tuturor examinărilor ginecologice pe loc, de pe strada Salcâmilor Nr. 22, şi bineînţeles la spitalul cunoscut de timişoreni ca “Odobescu”.