Sfaturi pentru vizita la medicul ginecolog

20140418_131912_MG_3188_resize

Vizita la medicul ginecolog este, de cele mai multe ori, un moment stresant și câteodată neplăcut.

Totuși, acest control trebuie făcut periodic. Iată câteva sugestii menite să vă ajute să treceți mai ușor peste această întâlnire. In primul rând, nu priviți această vizită ca pe un eveniment dramatic, ci ca pe o întâlnire cu o persoană care vă oferă un serviciu, cu un om care dorește să vă ajute .
Cu 48h înainte de prezentarea la control este recomandat să nu efectuați tratamente sau spălături vulvo-vaginale, pentru a facilita recoltarea de probe biologice și a nu obține rezultate false.
In cazul în care aveți o problemă, povestiți-i medicului ca și când ați vorbi unei prietene, în cuvintele dumneavoastră, ce vă supără, de cât timp durează, ce tratamente sau investigații ați făcut .
In mod specific pentru ginecologie, va trebui să menționați detalii privind ultima menstruație, caracteristica ciclurilor menstruale, date despre nașteri, avorturi anterioare, sau eventual alte probleme ginecologice pe care le-ați avut până atunci.

Personal consider că dacă întâlnirea debutează cu acest mic dialog între medic și pacient, starea de tensiune inițială dispare și vă va fi mai ușor. Pregătirea efectivă pentru examinare este preferabil să se facă într-un spațiu protejat de un paravan, fără prezența medicului, eventual cu ajutorul asistentei.
Nu plecați niciodată de la un control medical fără rezultatul scris și parafat de către medicul examinator.

Am lăsat la sfârșit elementul pe care eu îl consider secretul sau cheia succesului acestei întâlniri: MEDICUL GINECOLOG
Un medic care dovedește tact, răbdare, dorință de dialog cu pacientul, delicatețe în gesturi și atitudine, va reuși să vă inducă o stare de liniște și să vă câștige încrederea, iar acest medic este alegerea dumneavoastră!
Vă doresc succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 7 =